Trenger du rørlegger?

Bestill her!

Reduser strømkostnadene med varmepumpe

Den lange kuldeperioden har sendt strømprisene rett i været. Hva kan du gjøre for å holde oppvarmingskostnadene nede – og bør du satse på varmepumpe?

Den siste tidens strømpriser har sendt sjokkbølger gjennom hele landet. Med høye snittpriser blir det fort dyrt å holde varmen på hjemmekontoret. Dét merker Rørkjøp-rørleggerne mye til.

– Den siste tiden har vi hatt veldig stor pågang fra kunder, sier Rørkjøp-rørlegger Halvard Helmersen fra Helmersen VVS og varmepumper. – «Alle» lurer på hvordan de best kan redusere strømregningen.

Effektiv strømsparing med luft-til-luft varmepumpe

Heldigvis er det enkelte ting du kan foreta deg for å redusere varmekostnadene om vinteren. Bruker du i dag elektrisk oppvarming, som panelovn og varmekabler, kan du spare mye ved å benytte deg av alternative varmeløsninger.

– Etter min erfaring er luft-til-luft-varmepumpe den enkleste og billigste oppvarmingsmetoden på markedet, forklarer Helmersen.

– Varmepumpen gir rask og effektiv oppvarming i hjemmet, i tillegg til at den kan benyttes som aircondition om sommeren. Dette er en vinn-vinn-løsning for kalde, og varme, nordmenn.

Gir god innetemperatur – selv på kalde dager

Luft-til-luft-varmepumper fungerer ved at den henter energi fra utelufta, dette bringes deretter over til innedelen som varmer opp luften inne i hjemmet. Varmepumper kan dokumentert hente energi fra uteluften helt ned til -25 grader. Selve installasjonen gjøres raskt og effektivt av din nærmeste fagperson.

En luft-luft-varmepumpe passer for deg som:

● I dag bruker panelovner til oppvarming

● Har åpen planløsning slik at varmen fordeles fritt i boligen

● Bruker mer enn totalt 15.000 kWh per år

● Ønsker et bedre og lunere inneklima

● Ønsker en rask og enkel montering uten store inngrep i huset

● Ønsker en moderat investeringskostnad

– De fleste vil få stor nytte av en varmepumpe. Men husk at du må benytte sertifiserte installatører, da er du sikret lang levetid og høy kvalitet, understreker Halvard Helmersen.

Montering av varmepumpe er en rask og enkel prosess – men husk at du alltid bør benytte fagpersoner for best resultat. Her ser vi Rørkjøp-rørlegger Leif Borge ved Skjerviken Rør i aksjon.

Foto: Rørkjøp

Bør du vurdere andre oppvarmingsmetoder?

Det er selvsagt flere alternative oppvarmingsmetoder på markedet. Hva anbefaler Rørkjøp-ekspertene rundt omkring i landet?

Vannbåren varme

Vannbåren varme er en effektiv og kostnadsbesparende løsning som er populært på det norske markedet. Det er utvilsomt en god anbefaling hvis du allerede går med planer om å pusse opp eller renovere. Det er en omfattende jobb, som krever en noe høyere investering enn varmepumper, men levetiden er lang og du sikrer en behagelig innetemperatur.

– Vannbåren varme i gulvene har lengre levetid enn elektriske varmekabler, forklarer rørleggermester Lars Christensen hos Rørlegger-Lars AS. – Det skal sies at elektriske varmekabler har lang levetid, rundt 30 år, men legger du vannrør i gulvene er levetiden nesten uendelig. Da er du sikret varme føtter og godt inneklima i flere tiår fremover.

Fyring med pellets

Fyring med pellets er også et godt alternativ. Her fyller du først opp med trepellets, normalt en gang i døgnet, for deretter å stille inn temperaturen du ønsker. Pellets kan kun brukes i egne kaminer, altså ikke i vanlige vedovner.

– Denne løsningen krever en del rom til oppbevaring. Bor du i byen, har du nok ikke plass til et eget pelletslager, påpeker Halvard Helmersen.

– Da kan det være en fordel med en skikkelig varmepumpe!

Helmersen får støtte fra Rørkjøp-kollega Nicolas Lopez Vega hos Alvdal Rør:

– Min anbefaling er at du velger en varmepumpe av høy kvalitet. God support, lang levetid, enkel installasjon og høy brukervennlighet er viktig når du skal velge varmepumpe.

I Rørkjøp har vi varmepumper fra Nibe, Bosch, CTC og Toshiba.

Luft-til-luft-varmepumper henter energi fra utelufta, dette bringes deretter over til innedelen som varmer opp luften inne i hjemmet. Varmepumper kan hente energi utenfra helt ned til -25 grader. Her installerer Rørkjøp-rørlegger Leif Borge ved Skjerviken Rør utedelen på en varmepumpe.

Foto: Rørkjøp

Husk jevnlig vedlikehold av varmepumpen

Varmepumper gir høy energibesparelse og har lang levetid. Helmersen påpeker likevel viktigheten av jevnlig vedlikehold for at varmepumpen skal fungere optimalt i mange år.

– Det er viktig at du tar godt vare på luft-til-luft-varmepumpen nå i kulda. Det kan nemlig bygge seg opp is på utedelene, og da kan varmepumpen fryse i stykker. Det er mange som «glemmer» at varmepumpen har en utedel, så sjekk den for is jevnlig, tipser Helmersen.

Ønsker du en varmepumpe?

Be om befaring! I samarbeid med bransjens beste partnere og leverandører kan vi i Rørkjøp hjelpe deg med å finne de beste varmeproduktene og systemene for deg, din familie og ditt hjem.

Finn rørlegger i ditt nærområde som kan hjelpe deg med montering av varmepumpe eller ta kontakt med vår kundeservice:

tlf: 66 77 53 54 / e-post: kundeservice@rorkjop.no